Mitt lyckliga liv av Rose Lagercrantz & Eva Eriksson

Nummer: 9249
Titel: Mitt lyckliga liv
Författare: Rose Lagercrantz
Illustratör: Eva Eriksson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2010
ISBN: 978-91-638-6630-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är sent men Dunne kan inte somna.

Om boken:
Dunne har längtat efter att börja skolan i hela sitt liv. Men när det äntligen är dags blir hon knäsvag – tänk om hon inte får nån kompis! Att gå i skolan utan att ha kompisar är ju värsta mardrömmen, mycket värre än att inte kunna lära sig det där med att läsa och skriva. Vilken tur att Dunne och Ella Frida hittar varandra på skolgården redan nästa dag. De börjar gunga ihop och det fortsätter de med hela höstterminen.
Dunne är lycklig, och när hon och pappa firar jul hos mormor och morfar kan hon inte låta bli att längta efter att skolan ska börja – för då får hon träffa sin bästis igen. Men något har hänt under lovet. Ella Frida klarar inte av att berätta vad, fröken får göra det. Och Dunne förstår inte hur hon någonsin ska kunna bli lycklig igen…

Detta är den första boken om Dunne.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Underbar, rolig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar