Baby Jane av Sofi Oksanen

Nummer: 618
Titel: Baby Jane
Författare: Sofi Oksanen
Förlag: Bazar
Utgivningsår: 2005/2008
ISBN:978-91-7028-104-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:
Vad hände med Piki? Den fräcka och gränslösa tjejen som alltid skämtade men inom sig dolde allt som hon ville skulle vara osynligt. Hur kom det sig att Helsingfors coolaste brud blev fånge i sitt eget hem, på gränsen till undernärd?
I Baby Jane isolerar sig Piki, berättarjagets älskade, i sin lägenhet. Hon lider av panikångest och kan inte ta hand om ens de allra enklaste praktiska göromål. Sjukdomen är en stor skam som Piki gör allt för att dölja, även för sina allra närmaste. Flickvänner försöker hjälpa och stötta, men de rätta orden blir fel och de felaktiga rätt.

Min åsikt:
En bok som visar hur lätt det är att bli totalt isolerad med sin sjukdom. Den är mycket stark och väldigt bra skriven.
Den berör helt enkelt.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar