Liten svart hund i natten av Rose Lagercrantz & Rebecka Lagercrantz

Nummer: 9323
Titel: Liten svart hund i natten
Författare: Rose Lagercrantz
Illustratör: Rebecka Lagercrantz
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-638-9554-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det var en gång en hund, en sådan där glad som jämt skulle hälsa på de andra hundarna i parken, även de stora sura som skällde på honom.

Om boken:
Samson är en liten svart hund, en sådan där glad som hälsar på alla andra hundar, också de stora sura. Han är inte rädd av sig. Men en gång blev han det, fast det visste bara grannflickan Adina. Hon hade sett honom komma springande på gatan mitt i stan, vild av skräck!

Samsons matte hade ramlat ihop i tunnelbanan och burits bort av ambulansmännen. Hunden hade de inte brytt sig om i brådskan. Han sprang och sprang, ända tills han kom till den stora parken som han och matte brukade gå i. Där kände han igen sig och kröp utmattad in under en buske för att sova. Han var hungrig och törstig. Och ensam. Ingen ropade längre på honom. Han var inget annat än en liten svart hund i natten.

Hundar är speciella varelser. De litar på oss människor; att vi ska sköta om dem och ge dem mat och tak över huvudet. Och i gengäld är de oss trogna in i döden. Men vad händer om en hund skulle komma bort från sin matte eller husse?

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Fin, rolig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar