Född en blå dag av Daniel Tammet

Nummer: 620
Titel: Född en blå dag
Författare: Daniel Tammet
Förlag: Natur och kultur
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN:978-91-27-10005-3
Betyg: 4 av 5


Om boken:
”Siffror är mina vänner och jag har dem alltid omkring mig. Varje siffra är unik och har sin speciella personlighet. Siffran 11 är vänlig och 5 är högljudd, medan 4 är både blyg och tystlåten – den är min favoritsiffra, kanske därför att jag tycker den liknar mig själv.”

Daniel Tammet föddes med en unik matematisk och språklig förmåga. Blixtsnabbt kan han utföra avancerade matematiska beräkningar och han blev världsberöms när han – inför publik – ur minnet rabblade 22514 decimaler till pi. Han behärskar också tio språk, lärde sig isländska på en vecka och har skapat ett eget språk, mänti.
Daniel har diagnosen Asbergers syndrom och savantsyndrom och ger i sin bok en unik inblick i hur det är att växa upp med det utanförskap detta innebär. Vi får följa hans liv från barndom och skolår fram till vuxen ålder.
Men det är inte bara Daniel Tammets enastående hjärna som gör honom unik. Till skillnad från många med autistiska drag har han lyckats skapa en tillvaro där han kan klara sig själv. Han har lärt sig att kommunicera med sin omvärld och möter förståelse för sin egenart.

Min åsikt:
En sann historia om hur det är att växa upp i en värld där man är olika de flesta andra men hur man ändå är lika mycket människa.
Boken ger mycket fakta om olika tillstånd, matematik, språk osv.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar