Flicka möter pojke av Ali Smith

Nummer: 623
Titel: Flicka möter pojke
Författare: Ali Smith
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN:978-91-0-011430-5
Betyg: 5 av 5


Om boken:
En historia lika gammal som tiden själv. Ali Smiths personliga version av Ovidius berättelse om myten om Iphis – flickan som uppfostrades till pojke för att överleva och blev kär i en annan kvinna – ger oss denna tidlösa historia i helt ny tappning.
Det handlar om flickor och pojkar, flickor och flickor och om kärlek och uppvaknande. Lekfullt och uppsluppet skildrar Ali Smith två systrar som var och en ställs inför ett omtumlande möte som blir inedningen till deras förvandling.

Min åsikt:
Helt lysande.
Jag bara älskar den!!!

Vald till månadens bok i november 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar