Plågsam kärlek av Elena Ferrante

Nummer: 9328
Titel: Plågsam kärlek
Originalets titel: L’amore molesto
Författare: Elena Ferrante
Översättare: Barbro Andersson
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1999/2018
ISBN: 978-91-1-307625-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Min mor drunknade natten den 23 maj, min födelsedag, i havet utanför en ort som fått namnet Spaccavento, ett par kilometer från Minturno.

Om boken:
Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravningen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?

Delias efterforskningar gör att hon börjar tvivla på att hon någonsin känt sin mor. Hade modern ett annat, hemligt liv? I takt med att Delia gräver djupare i sina efterforskningar börjar Delia minnas konstiga händelser ur sin barndom som kan ha med olyckan att göra. Genom ett antal mystiska telefonsamtal från en äldre herre sporras hon att gräva vidare och rekonstruera moderns sista dagar i livet. I sin jakt på sanningen försöker Delia samtidigt försonas med sitt förflutna och lösa upp alla känslomässiga knutar och lögner som hennes barndom präglats av.

Plågsam kärlek är del 2 i Tre berättelser om kärlek.

Min åsikt:
Gripande, stark & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar