Händelsehorisonten av Balsam Karam

Nummer: 9362
Titel: Händelsehorisonten
Författare: Balsam Karam
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308259-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
På jorden på en plats som vilken annan som helst, där en rutmönstrad stad sträckte sig mot havet i breda stränder som ibland tryckte havet tillbaka och ibland lät det svämma över, knäböjde en av Utkanternas mödrar i ljuset från strandpromenadens lyktor och tryckte cykelkedjan på plats.

Om boken:
Milde är en ung kvinna från Utkanterna, en plats bakom bergen, där mödrar och döttrar lever utanför samhället. Dit har de deporterats, där lever de utan rättigheter och under svåra omständigheter. Men Milde är upprorisk. Hon är sjutton år när hon – tillsammans med två vänner – kastar molotovcocktails mot stadsbyggnadskontoret i staden, det sägs att hon är hjärnan bakom upproret.

Hon grips, hålls fången, torteras och får ett slutgiltigt val: invänta avrättning i staden eller skickas ut i rymden, in i ett svart hål, in i Massan, inom ramen för ett forskningsprojekt. Milde väljer rymden – och evigheten.

Min åsikt:
Gripande, mörk & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar