Ester & Ruzia – vänskap genom Hitlers krig och Stalins fred av Masha Gessen

Nummer: 9416
Titel: Ester & Ruzia – vänskap genom Hitlers krig och Stalins fred
Originalets titel: Ester and Ruzia. How My Grandmothers Survived Hitler’s War and Stalin’s Peace
Författare: Masha Gessen
Översättare: Jessica Hallén
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2004/2018
ISBN: 978-91-7337-825-3
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag reste varken med lätt packning eller med lätt hjärta.

Om boken:
1930-tal. Krig och förföljelse råder i Europa och två judiska kvinnor kämpar för sin överlevnad. Den ena är polskan Ester, som kommer från en stad där hela den judiska befolkningen har skickats till getton och till Hitlers koncentrationsläger. Den andra är Ruzia, en ryskfödd intellektuell, som tvingats underkasta sig Stalins regim. De båda kvinnorna möts i Moskva och blir vänner för livet. Men de blir också släkt när deras barn gifter sig med varandra.

Med hjälp av omfattande research och stor kärlek tecknar Masha Gessen sin mormors och farmors livshistorier och vänskap. En berättelse som utspelar sig under en mörk tid där familj, hopp, kärlek och uthållighet var de enda möjligheterna till överlevnad.

Min åsikt:
Stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar