Den som är värd att bli älskad av Abdellah Taïa

Nummer: 9394
Titel: Den som är värd att bli älskad
Originalets titel: Celui qui est digne d’être aimé
Författare: Abdellah Taïa
Översättare: Håkan Lindquist & Davy Prieur
Förlag: Elisabeth Grate
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-86497-60-6
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Kära Malika, där borta, i det djupaste av mörker är väl världen äntligen vacker, inte sant?

Om boken:
”Jag är trettio. Jag har känt dig i tretton år. Och här, nu, står jag inte ut längre. jag vill inte längre leva i din skugga. jag vill inte längre bli handledd av dig, göra saker på ditt sätt. Vara som man ska: en Parisbo bland Parisbor, inte för mycket arab för dig och din värld, inte för mycket muslim, inte för mycket därbortifrån.”

Den som är värd att bli älskad är en drabbande brevroman i vilken författaren utforskar ondskans ursprung och skildrar hur den franska kolonialismen dröjer kvar i en ung homosexuell marockans kärleksliv.

Min åsikt:
Lysande, rörande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera