Mitt liv med George av Judith Summers

Nummer: 637
Titel: Mitt liv med George
Författare: Judith Summers
Förlag: Ica Bokförlag
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN:978-91-534-3101-5
Betyg: 3 av 5


Om boken:

När Judith Summers första gången möter George, den cavalier king charles spaniel som ska komma att förändra hennes liv, är hon fortfarande lamslagen av sorg. Fem månader tidigare har först hennes man Udi, sedan hennes far, dött ifrån henne.
Men i samma ögonblick som George galopperar nedför trappan hos uppfödaren smälter hon. George är den till synes perfekta valpen, med fladdrande ögonfransar och en fullkomligt bedårande uppsyn av det slag som får främlingar att stanna på gatan och förtjusta lägga huvudet på sned. Och sonen Joshuas glädje över den nya familjemedlemmen vet inga gränser.
Det dröjer dock inte länge innan Georges mindre trevliga sidor börjar visa sig. Viljestark, bortskämd och dyr i drift som en Ferrari tar han snart kommandot över hushållet. Sitt oskyldiga yttre till trots är George en riktig tyrann. Han kissar i soffan, skäller nätterna igenom och vägrar att äta något annat än grillad kyckling. Som om inte det vore nog är George dessutom extremt olycksdrabbad och tycks lida av varje tänkbar sjukdom. Räkningarna från veterinären antar snart astronomiska proportioner.
Allt besvär till trots är det till slut ändå George som får Judith och Joshua att återvända till livet. För samtidigt som han driver dem till vansinne, överöser han dem båda med en kärlek som förmår tina även det frusnaste av hjärtan. Georges hängivenhet är total, och förvånande inser Judith och Joshua att de båda kan skratta, leka och känna glädje igen.

Min åsikt:
Boken visar på hur mycket ett djur faktiskt kan hjälpa en person när man mår riktigt dåligt.
Bra, rolig men den känns ändå inte riktigt hel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar