Frallan är bäst av Sara Ohlsson & Lisen Adbåge

Nummer: 9463
Titel: Frallan är bäst
Författare: Sara Ohlsson
Illustratör: Lisen Adbåge
Förlag: Lilla Piratförlaget
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88279-89-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag heter Fransesca Fransson men alla kallar mig för Frallan.

Om boken:
Frallan heter egentligen Francesca, men det är det ingen som säger. Allra minst mormor. Mormor säger Gullfisen eller Smartkakan eller Kraken Kakansson eller lite vad som helst. Frallans familj består av Frallan, mamma och mormor, fast mormor bor i ett eget hus. Frallan tycker att det är onödigt. Det tycker inte mamma.

Idag är det tävlingsdag! Frallan och mamma får välja tre grenar var, och mormor är domare. Reglerna är enkla: Man får inte fuska, och den som förlorar får inte bli sur på den som vinner. Det sista är en ganska svår regel. Det tycker mamma också. Vad ska Frallan välja för grenar? Mamma kommer säkert välja något tråkigt, som att diska på tid. Men Frallan väljer Högsta tornet!

Frallan är bäst är den första boken om Frallan.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Rolig, charmig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar