I Tanger av Christine Mangan

Nummer: 9429
Titel: I Tanger
Originalets titel: Tangerine
Författare: Christine Mangan
Översättare: Rose-Marie Nielsen
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7781-348-4
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Modernista!

Bokens första mening:
Det krävs tre män för att dra upp kroppen ur vattnet.

Om boken:
Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut i den fruktansvärda hettan. Lucy alltid självständig, alltid orädd hjälper henne att lämna lägenheten. Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger.

Min åsikt:
Lysande, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “I Tanger av Christine Mangan“

  1. Den där boken skall jag försöka ta mig an snart. Den verkar läsvärd.

Lämna ett svar