Systrarna av Silverdalen av Pascale Vallin Johansson

Nummer: 9466
Titel: Systrarna av Silverdalen
Författare: Pascale Vallin Johansson
Illustratör: Lina Bodén
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-29-70002-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren!

Bokens första mening:
Mitt namn var starten på något oundvikligt.

Om boken:
Jag borde förstått att den inte fanns på riktigt. Den där världen där min tvillingsyster bodde. Ändå hittade jag dit till slut.

Ylva-li har aldrig haft någon riktig vän. Någon som förstår så där bra som bara en bästis kan göra. En sådan vän som man läser om i sagorna.

När klassen samlats för att titta på solförmörkelsen blir Ylva-li lockad in i skogen av en gestalt i en gammeldags klänning. Plötsligt är marken snötäckt. Och skolbyggnaden är annorlunda. På utsidan ser den likadan ut men när hon öppnar dörren till klassrummet finns där inte längre bänkar. Rummet är fyllt av prydliga rader med sängar. Och längst in, i en av sängarna, rör sig någon. En flicka i hennes egen ålder. Barbro. Flickorna blir oskiljaktiga. Det är bara det att Ylva-li har hamnat i 1945. Kriget pågår och något hemskt har hänt på skolan. Skolan, som nu är ett internat för föräldralösa flickor. För att Ylva-li ska lyckas ta sig tillbaka till sin egen tid behöver hon lösa ett mysterium. Det handlar om gestalten i skogen. Och det är bråttom.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fantastisk, spännande & rolig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Systrarna av Silverdalen av Pascale Vallin Johansson“

  1. Den här boken verkar trevlig.

Lämna ett svar