Styvdottern av Donna Ford

Nummer: 651
Titel: Styvdottern
Författare: Donna Ford
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006/2007
ISBN: 978-91-43-04524-6
Betyg: 3 av 5


Om boken:

När Donna är ett och ett halvt år gammal överger mamman familjen. Pappan anställer en barnflicka, Helen. Men det fungerar inte särskilt bra, så Donna och hennes två halvsyskon placeras på barnhem.

Fadern och Helen inleder därefter ett förhållande och de får en son tillsammans. När Donna är fem år väljer pappan och Helen att ta hem henne. Från den dagen går allt åt skogen. Under de kommande åren plågas Donna på alla upptänkliga sätt. Hon blir slagen och sparkad och inlåst i källaren. Och hon får i princip ingen mat. Hon utsätts också för sexuella övergrepp av män i Helens bekantskapskrets, både hemma och i männens bostäder. Allt detta pågår tills Donna är elva år, då en liten ljusning i tillvaron gör att hon kan börja läka en del av de skador hon fått under åren av misshandel och vanvård.

Min åsikt:
Det är riktigt hemskt det som Donna varit med om, mycket starkt.
Förutom det tunga ämnet är boken rätt svårläst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Styvdottern av Donna Ford“

  1. Linda Andersson skriver:

    Jag har läst boken. Den är skriven ur Donnas perspektiv och beskriver på ett bra sätt hennes undrande frågor inför sin historia. Det jag saknar i historien är hur det gick för hennes syskon. Det är ju inte deras histria hon berättar, men det är tack vare brodern, Adrian, som kvinnan till slut får sitt straff. Jag önskade få höra några ord om hur hans liv gestaltat sig, men det står ingenting om att han fick det bra till slut och det stör mig. Det stör mig också att en syster bara fick försvinna utan att det väckte frågor i efterhand hos Donna.

Lämna ett svar