Good enough av Elizabeth Gummesson

Nummer: 658
Titel: Good enough
Författare: Elizabeth Gummesson
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-37-13442-0
Betyg: 5 av 5


Om boken:

En målar varje ögonfrans för sig, en annan tycker att hans sätt att hänga tvätten är det enda rätta, en tredje kan arbeta bara om skrivbordet är i perfekt ordning.
Perfektionism sätter krokben för välbefinnande och god hälsa, långt mer än det resulterar i just perfekta prestationer. Kravet på perfektion påverkar livets alla områden: arbetet, fritiden, hemmet, relationerna till barn, släkt och vänner liksom synen på kroppen och utseendet. Visste du att perfektionister hellre avstår om de inte med 100% säkerhet vet att de kommer att lyckas? Eller att även människor som lever med dem påverkas av deras kontrollbehov och känner sig styrda och hämmade?
Elizabeth Gummesson har själv suttit fast i perfektionistfällan och det höll på att kosta henne livet. Här delar hon med sig av sina egna erfarenheter och sin kunskap och inspirerar dig till att åstadkomma en förändring. Med nya insikter och nya tankar kan du inte bara överleva, utan leva fullt ut och känna att du duger som du är – good enough.

Min åsikt:
En inspirerande bok om att man faktiskt duger som man är. I boken finns även övningsuppgifter och olika exempel på hur man kan ändra sitt tankemönster. Mycket bra.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar