Sången om en son av Joel Mauricio Isabel Ortiz

Nummer: 9636
Titel: Sången om en son
Författare: Joel Mauricio Isabel Ortiz
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308130-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Marken under mina fötter känns främmande, den vita snön virvlar om min kropp som om den vill förvandla mig.

Om boken:
”Du vet varför jag är här pappa.” I det trista villaområdets furukök konfronterar en son sin far. Det är dags att slita upp alla de gamla såren – slagen, rasismen, rötterna som aldrig vidnämnts och som aldrig uttalats. Våldet i att göras till en son, att adopteras, att stöpas till man. Det är dags att sluta fly och att hitta hem i en fientlig värld.

Konfrontationen med fadern blir också inledningen på en uppgörelse, inte bara med familjen och uppväxten, utan också med sig själv, de nära vännerna och livets innehålls­löshet. Klubbnattens svettiga ennattsligg, kickarna och teaterscenens åtråvärda bekräftelse finns där som ständiga följeslagare men kan aldrig formas till platser som går att kalla hem. Det är dags att en gång för alla sluta göra livet till ett skådespel, vilket blir en resa till något okänt utan möjlighet att vända tillbaka.

Min åsikt:
Gripande & stark med sprakande språk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar