Irène av Pierre Lemaitre

Nummer: 9630
Titel: Irène
Originalets titel: Travail soigné
Författare: Pierre Lemaitre
Översättare: Maria Store
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2006/2018
ISBN: 978-91-88697-24-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Alice …” sa han och såg på vad alla andra skulle ha kallat för en ung flicka.

Om boken:
Kommissarie Camille Verhoeven är lyckligt gift och väntar sitt första barn med sin underbara fru Irène. Men en serie spektakulära och olösta mordfall han arbetar med börjar tära på både förhållandet och krafterna, tidningarna följer vartenda steg han tar och pressen att han ska lösa fallen är enorm. När det står klart att förövaren mördat långt fler än Camille hittills trott upptäcker han att allt ingår i en hyllning till en känd kriminalroman. Med båda två i medias blickfång utvecklar sig allt till en personlig duell mellan två män på varsin sida om rättvisan och snart befinner kommissariens privatliv mitt i farans centrum. Det är bara en som kan vinna – den som har minst att förlora.

Min åsikt:
Spännande, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar