Judas – en familjetragedi av Astrid Holleeder

Nummer: 9677
Titel: Judas – en familjetragedi
Originalets titel: Judas: een familiekroniek
Författare: Astrid Holleeder
Översättare: Anna Rosenqvist
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-88647-53-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den 27 mars 1996 hämtade min syster Sonja och hennes man Cor tillsammans sin son Richie från förskolan.

Om boken:
Det här är berättelsen om en av Hollands värsta brottslingar, skriven av hans syster som lever med ett ständigt dödshot mot sig och sin familj. Willem Holleeder är ökänd i Holland efter att ha kidnappat en av Heineken-bröderna 1983. Willem avrättade sedan kallblodigt sin kumpan, som strax före skottet gav honom öknamnet Judas. Astrid Holleeder har vittnat mot sin bror och därmed har hon ett pris på sitt huvud och lever under konstant dödshot. I boken berättar Astrid om uppväxten i en dysfunktionell familj som först terroriserades av en alkoholiserad far, därefter av den våldsamme brodern. Det är en berättelse om brott, familj, hat och förräderi, men också kärlek och överlevnad. En sorgligt universell berättelse om mäns våld mot kvinnor och om barn som växer upp i gravt dysfunktionella familjer.

Min åsikt:
Skrämmande, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar