Hissen av Frédéric Dard

Nummer: 10120
Titel: Hissen
Originalets titel: Le Monte-charge
Författare: Frédéric Dard
Översättare: Fredrik Ekelund
Förlag: Absint noir
Utgivningsår: 1961/2017
ISBN: 978-91-98402-80-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Upp till vilken ålder känner man sig föräldralös när man förlorat sin mor?

Om boken:
Det är julafton och Albert är på väg till sitt barndomshem. Hans mamma har nyligen gått bort och i sin bostad i Paris känner han sig alltför ensam och nedstämd. Men den här kvällen förändras allt då han möter en ung, vacker kvinna i en restaurang. Under kvällens lopp lär de två känna varandra allt bättre, men det är något med henne som inte stämmer. Var är fadern till hennes barn? Och varför har hon två röda fläckar på sin ena ärm? Trots det känner Albert sig smickrad och tackar entusiastiskt ja då hon frågar om han vill följa med henne hem. Men då de träder in i hennes lägenhet väntar en skrämmande syn. Och Albert inser att han gjort något han kommer att få ångra …

Min åsikt:
Läskig, lysande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar