Det var inte mitt fel av Ann Heberlein

Nummer: 676
Titel: Det var inte mitt fel
Författare: Ann Heberlein
Förlag: ICA
Utgivningsår: 2008
ISBN: 978-91-534-3040-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:

De finns överallt.
Människor som vägrar att ta ansvar. Som alltid tycks hitta någon, eller något att skylla på. Är det inte ”samhället”, chefen eller kärlekslösa föräldrar så är det McDonalds, tobaksindustrin eller banken. För vems fel är det egentligen att mitt äktenskap sprack? Att jag är arbetslös? Överviktig? Slår min fru eller fryser ut min kollega? Det är i alla fall inte mitt.
Det pågår idag en massflykt från ansvar, menar Ann Heberlein, debattör och doktor i etik. En massflykt som möjliggjorts och uppmuntrats av ett samhällsklimat där det blivit fult att skuldbelägga och där allt fler betraktar sig som offer – för förtryckande strukturer, dåliga gener eller taskiga uppväxtförhållanden.
Men att vara människa innebär inte bara rättigheter, utan också skyldigheter. Den främsta av dessa skyldigheter är att ta ansvar för sitt liv, sina val och sina handlingar, i relation till dina medmänniskor och för vår gemensamma framtid.

Min åsikt:
Intressant men ibland lite svårläst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar