Det stulna barnet av Keith Donohue

Nummer: 678
Titel: Det stulna barnet
Författare: Keith Donohue
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2006/2008
ISBN: 978-91-0-010983-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:

En sommardag rymmer Henry Day hemifrån och gömmer sig i ett ihåligt träd. Där hittas han av bortbytingarna – en grupp vilda barn som inte åldras och som lever i hemlighet i skogen. De tar honom med sig, döper om honom till Aniday och förvandlar honom till en av sina egna. Från och med nu är Aniday fast i en evig barndom. Men inom sig växer han, samtidigt som han kämpar för att minnas det liv och den familj han lämnade bakom sig.
I hans ställe har bortbytingarna lämnat en dubbelgångare som tar över Henrys liv i den vanliga världen. Den nya Henry Day måste anpassa sig till den moderna kulturen och dölja sin sanna identitet för familjen Day. Han plågas av minnen från sin tid som bortbyting, men även från en annan tid och plats, innan han själv blev ett stulet barn.

Min åsikt:
En väldigt bra bok blandad med både fantasy och realism.
Mycket läsvärd om man vill läsa något ”annorlunda”.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar