Olycksbarnet av Malou von Sivers

Nummer: 9862
Titel: Olycksbarnet
Författare: Malou von Sivers
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91–1-308274-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Någonstans långt borta i huset hördes barnskrik.

Om boken:
Det har hunnit bli det glada tjugotalet i andra delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika. Ute i världen finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. Men villan i Äppelviken är full av sorg. Axel Silversjös älskade hustru har dött i barnsäng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som är orsaken till att idyllen slagits sönder.

Axel får nytt hopp när han träffar den unga och livsglada Hedvig. Återigen kan kärleken bli det som för honom till­baka till livet. Men kan han vända blicken från det förflutna, från den krossade drömmen till den nya vardagen?

Vi får följa Edwins uppväxt under trettio- och fyrtio­talet. Världen går från rus till oro, krigets skugga brer ut sig. Edwin får lida för sin fars inre kval och svär på att aldrig bli som honom. Han är rädd för att han har ärvt såret, som en förbannelse.

Olycksbarnet är den fristående fortsättningen på Mitt hjärtas oro.

Min åsikt:
Gripande och fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar