Karlstad Zoologiska av Hanna Hellquist

Nummer: 694
Titel: Karlstad Zoologiska
Författare: Hanna Hellquist
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-0-011847-1
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Vi var alltid ute på landet på somrarna. Vi åkte inte på någon semester, vi åkte ut till landet och där var vi. Alla tre, jag och mamma och pappa, trots att mina föräldrar var skilda sen flera år tillbaka. Vi sov i samma säng i sommarstugan. Pappa längst ut, jag i mitten och mamma längst in mot stenväggen.
Och där på landet fanns hundarna. Och katterna. Och papegojorna och getterna och ormarna och sköldpaddorna. Och rävvalpen som pappa sköt. Ormarna som mamma smugglade i behån genom tullen i Helsingör. Undulaterna som jag stampade ihjäl, kattungarna som pappa lade på komposten. Råttorna  som tinades i mikron.
Där fanns allt.
Numera har pappa en hund och en etta i Vålberg. Mamma har en allergisk pojkvän. Jag har en katt, en mamma, en pappa, och mammas allergiske pojkvän.
– Hanna Hellquist

Min åsikt:
En bok om en barndom, full med  olika djur, som är både rolig och sorglig att läsa.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar