Ett annorlunda barn av Portia Iversen

Nummer: 695
Titel: Ett annorlunda barn
Författare: Portia Iversen
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006/2009
ISBN: 978-91-37-12539-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Två mammors kamp för sina autistiska söner.
Portia Iversens liv vändes upp och ner när hennes son Dov får diagnosen autism. Undan för undan har han glidit in i sin egen värld och blivit okontaktbar. Läkarna och vetenskapen har odugligstämplat honom: han kommer aldrig att kunna leva ett normalt liv. Men Portia tänker inte ge sig, någonstans där innanför skalet vet hon att hennes son finns, hon behöver bara hitta ett sätt att nå honom.
Portia tar saken i egna händer, reser runt i hela USA och startar tillsammans med sin man en stiftelse för autismforskning. Men först när hon kommer i kontakt med en indisk kvinna, Soma, och hennes son Tito, börjar saker hända. Tito är autist, men hans mamma har lärt honom att kommunicera och han visar prov på en häpnadsväckande intelligens och känslighet. Vad innebär denna upptäckt för Portias egen son? Och för världens alla autister?

Min åsikt:
En inspirerande och berörande historia som jag tror kan hjälpa många autister.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar