På natten är allt sant av Lina Stoltz

Nummer: 9857
Titel: På natten är allt sant
Författare: Lina Stoltz
Förlag: Barents
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88843-05-0
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Barents Publisher.

Bokens första mening:
Något hade blivit annorlunda under våren.

Om boken:
Liv är tillsammans med Hannes och har sina kompisar som inte gillar invandrare. Samma inställning – fast tvärtom – har Jemal och hans killgäng. Han planerar att bli ihop med Zarah, och inte någon kaxig svennetjej. Men ibland krånglar livet till det och fel saker känns helt rätt.

Vi får följa två unga människors gryende och fördjupade förälskelse i trots mot omvärldens påtryckningar och fördomar. Stämningarna mellan de olika gängen gränsar mellan retsam och hotfull, och lojaliteter testas. Det är en genuin och ärlig berättelse som inte väjer för sådant som kan skava.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Fin, stark och gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar