Fågelfångarens son av Richard Hobert

Nummer: 9906
Titel: Fågelfångarens son
Författare: Richard Hobert
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76299-75-3
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Esmar hörde bara sin egen flämtande andning.

Om boken:
En del karlar och kvinnor passar inte ihop på alla sätt … Jag har en bok som en berömd doktor i Paris har skrivit …

Enligt färöisk lag förlorar fårfarmaren och fågelfångaren Esmar sitt markarrende om han inte inom ett år får en son, en arvinge. Han skulle då tillsammans med fru och barn behöva lämna hus och mark och det liv de byggt tillsammans.

Johanna och Esmar som hittills bara har fått döttrar vågar inte lita till slumpen än en gång. De måste göra allt för att öka sina möjligheter. De får hjälp av den svenska värdshusvärdinnan Livia som med sina egna känslor på spel tvingas sätta ihop ett hemligt arrangemang, en sexuell förbindelse utöver äktenskapets lagar. Ingen av dem anar vilka följder deras försök till räddning kommer att få.

Min åsikt:
Fascinerande, vacker och gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar