De svarta liljorna av Andreas Kundler & Lisa Linder

Nummer: 9945
Titel: De svarta liljorna
Författare: Andreas Kundler & Lisa Linder
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-29-70844-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Rabén & Sjögren.

Bokens första mening:
En 13-årig pojke försvann vid 03-tiden natten till onsdagen.

Om boken:
Anton och Elsie lyckas ta sig genom den hemliga tunneln i Lill Jansskogen och kommer ut på andra sidan, i dödsriket Verdisia. Där tas de genast om hand av Elsies vänner i motståndsrörelsen De svarta liljorna.

Anton känner sig underlig. Stark, aldrig trött och varken hungrig eller törstig. Kan det vara så att han själv har blivit en övergångare nu? Elsie säger att han snart måste återvända till jorden, men han är tveksam. Kanske borde han stanna och försöka hitta morfar? Samtidigt förbereder sig Elsie och de andra för sitt viktiga uppdrag. Den onde härskaren Patak måste störtas!

Hemma i Stockholm söker klasskompisen Boel efter Anton. Senast de hördes skrev han att allt var okej, men sedan dess har det varit helt tyst och han är spårlöst försvunnen. Kanske vet hans bonusbror Jakob mer?

De svarta liljorna är andra boken i serien om Landet Verdisia.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Övergångarna (del 1)

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Spännande, underhållande och fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar