Internet är trasigt av Martin Gelin & Karin Pettersson

Nummer: 10036
Titel: Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris
Författare: Martin Gelin & Karin Pettersson
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15885-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Hur många här inne tycker att det är ett problem om Googles första sökträff om judendom är en antisemitisk propagandalänk?”

Om boken:
Silicon Valleys drömmande visionärer skulle rädda demokratin och frälsa världen, men istället har deras uppfinningar banat väg för en antidemokratisk revolution som nu tycks hota hela vår mänskliga civilisation. Vad var det som gick så fel?

Med den globala vågen av antidemokratisk högerpopulism måste Silicon Valley-företagen fråga sig vilken roll de själva har haft i den här utvecklingen. För tio år sedan tycktes världen röra sig i en ostoppbar riktning mot mer demokrati, öppenhet och tolerans. Nu tycks land efter land gå åt motsatt håll.

Martin Gelin och Karin Pettersson besöker USA:s ledande tech-företag – Facebook, Google, Twitter – och intervjuar de ledande experterna i den amerikanska debatten om medier, demokrati och ny teknik, från Cambridge till Palo Alto, för att få en djupare förståelse av de enorma utmaningar som nu väntar oss. Hur kan vi göra internet och sociala medier till verktyg som främjar demokratin?

Min åsikt:
Aktuell, tänkvärd och viktig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar