Agnes Grey av Anne Brontë

Nummer: 721
Titel: Agnes Grey
Författare: Anne Brontë
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2009 (första gången 1847)
ISBN: 978-91-1-301767-9
Betyg: 4 av 5


Om boken:

Agnes Grey handlar om en ung kvinna som, precis som författaren själv gjorde, ger sig av för att jobba som guvernant. I hennes första familj försöker hon förgäves komma till rätta med de bortskämda barnen, medan herrn i huset ständigt anmärker på hennes arbete. Efter ett år får hon sparken. I nästa familj utsätts hon för svårigheter av helt annat slag. Hon blir förälskad i pastorsadjunkten, och dottern i familjen, som redan är förlovad, bestämmer sig för att intrigera. Men hennes planer går inte som hon tänkt sig.

Min åsikt:
En bok som är lättläst samtidigt som den är svår. Men jag gillar den.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar