Agnes hjärta Edward av Lina Forss

Nummer: 722
Titel: Agnes hjärta Edward
Författare: Lina Forss
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-46-21959-0
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”Jag vet inte vad det är för väder, bara att jag inte är galen. Jag är Agnes och jag är väldigt, väldigt ledsen men bara jag kan se skillnad så vad spelar det för roll?”

”Kan du balansera på kanten till vansinne och ändå klara dig bra? Kan du älska någon som inte är din, kan du alls hålla huvudet över vatten när den som är så del helt rätt och riktigt inte är där? Kan du klandra någon bara för att den är människa? Agnes sker inte ens svaren, hon vill leva även om det gör ont, vill veta vad det är för skillnad på bara ont och dåligt ont. Lever hon inte nu tar livet kanske slut och då blir bara en gravsten med versmått om plikt och taktkänsla kvar av henne.”

Agnes är gift med Ragnar och mor till Kim och Noah. Ragnar som är tjugo år äldre, rik som ett troll, Ragnar som bara vill Agnes väl. Agnes – som plockar morötter i lackskor, som badar i havet i november när hon borde älska med den hon längtar efter, som är barn till sina barn och som skrämmer livet ur sin terapeut.
När Agnes möter konstnären Edward drabbas hon av en passion så stark att hon blir galen. Eller var hon det redan innan? Hon tänker i alla fall inte stå emot, kan inte. Vill inte. Agnes släpper och faller och faller, fast så många runt omkring henne gör vad de kan för att rädda henne.

Min åsikt:
En väldigt intressant historia om Agnes som lever i sin egen värld.
Bitvis lite förvirrande att hänga med i svängarna, men jag gillar alla känslor som finns i den här historien.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar