Tom är död av Marie Darrieussecq

Nummer: 726
Titel: Tom är död
Författare: Marie Darrieussecq
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2007/2009
ISBN: 978-91-1-301844-7
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”Tom är död. Jag skriver ner meningen. Det är tio år sedan Tom dog. Jag säger inte att det behövs tio år. Tom var fyra och ett halv år. Vad beror det på? På åldern, på tiden som vi fick tillsammans? Förut hette han Tom Winter, nu heter han Tom är död. Min lilla döda pojke. Jag säger inte att jag har förståndet kvar.”

Under några korta ögonblick på stranden upplever en kvinna en dag att hon för första gången på tio år inte längre tänker på sin döda son. I stället för att klamra sig fast vid minnet av honom börjar hon skriva och berätta om Tom, att teckna ner alla sina minnesbilder av honom för att på så sätt kunna ta avsked av det spöke som Tom förvandlats till och slutligen återförenas känslomässigt med sin familj.

Min åsikt:
En väldigt känsloladdad historia om ett barns död påverkan på en familj.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar