Fjädertjuven av Kirk Wallace Johnson

Nummer: 11125
Titel: Fjädertjuven – skönhet, besatthet och århundradets naturhistoriska kupp
Författare: Kirk Wallace Johnson
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7337-740-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När Edwin Rist steg av tåget på perrongen i Tring, lite drygt sex mil norr om London, hade klockan redan hunnit bli ganska mycket.

Om boken:
En mörk kväll 2009 i den lilla staden Tring strax utanför London. En ung maskerad man tar sig in genom ett fönster till stadens naturhistoriska museum och stjäl hundratals små fågelkroppar, som funnits i museets ägo sedan 1800-talet. Århundradets naturvetenskapliga kupp är ett faktum. Frågorna är många och svaren dröjer. Vem är tjuven? Varför har fåglarna stulits och var finns de nu?

Följ med på en rafflande resa in i en okänd undre värld av fjädrar, pengar och passion. Kirk Wallace Johnson var på en fiskeresa när han av en händelse fick höra om stölden av de åtråvärda och unika fjädrarna som flugbindare världen över gör vad som helst för att äga. Han blev så fascinerad att han på egen hand började utforska saken. Detta är hans berättelse.

Min åsikt:
Spännande, fascinerande och fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar