Våtmarker av Charlotte Roche

Nummer: 727
Titel: Våtmarker
Författare: Charlotte Roche
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-46-21999-6
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Välvårdade kvinnor har behandlat håret, naglarna, läpparna, fötterna, ansiktet, huden och händerna. De har färgat, förlängt, målat, peelat, noppat, rakat och smort.
De sitter där lika stela som sitt eget omfattande konstverk, eftersom de vet hur mycket arbete som ligger bakom, och vill att det ska hålla så länge som möjligt.
Sådana kvinnor vågar ju ingen borra sig igenom och knulla.”

Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder.
Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manlige sjuksköterska, Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med extrema böjelser – eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helen gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör.

Min åsikt:
En provocerande historia, i dagens samhälle, om en kvinna som gör extrema saker. Det handlar bland annat om blödande hemorrojder, analsex, sperma som sväljs (på rätt sätt), dricka spyor, onani, samtidigt som det handlar om ett skilsmässobarn.
Med säkerhet kommer många finna den äcklig. Men jag tycker att det är underbart provocerande.

Läs den, om ni vågar…

Vald till månadens bok i maj 2009.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar