Olyckan av Ann Lagerhammar

Nummer: 728
Titel: Olyckan
Författare: Ann Lagerhammar
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-37-13444-4
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”Hon hörde inga bromsljud, ingenting som varslade om en katastrof, bara smällen. Solen och värmen och vallmon, allt det vackra denna dag, vinden som smekte över huden, och så två bilar, de färdades på landsväg, en plötslig explosion, en blodig reva i landskapet, sedan stillheten, skoningslös.”

Ina, journalist och författare, blir vittne till en våldsam olycka, en frontalkrock mellan två bilar. I den ena finna ett äldre par som avlider, i den andra en sjuttonårig flicka, Paula, som Ina lyckas rädda till livet. Men det finns också någon annan där – en man som hastigt lämnar olycksplatsen. Vem är han? Var han i sällskap med Paula, och varför övergav han henne då?
Mot sin vilja blir Ina indragen i Paulas liv, och samtidigt som hon försöker ta reda på vem mannen är besöker hon allt oftare flickan, som ligger i koma på sjukhuset. Först tveksamt, sedan djärvare, börjar Ina prata om det som hon alltför länge har burit inom sig: moderns kyla, faderns tystnad, sveken, fegheten, rädslan. Och Paula blir en tyst samtalspartner när Ina långsamt kommer till insikt om hur hon har blivit den hon är.

Min åsikt:
En historia om att finna sig själv, hur man blev den man blev och vem man en gång var.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar