Mamma minns du mig av Elisabet Norin

Nummer: 731
Titel: Mamma minns du mig
Författare: Elisabet Norin
Förlag: Isaberg
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-7694-777-7
Betyg: 3 av 5


Om boken:

Clara står mitt i livet. Hon är ensamstående mamma med snart vuxna barn. En dag börjar hennes mamma, Dagmar, visa tecken på personlighetsförändring. Diagnosen hon får är Alzheimer. I och med detta börjar en lång resa där Dagmars yttre och inre förfall mer och mer blir familjens problem.
Sakta förvandlas Clara till en frustrerad och sorgsen förälder åt sin egen mamma. Hon får allt svårare att balansera tillvaron. Förutom de praktiska svårigheterna som uppstår runt mamman gör sig en gammal kärlsksorg påmind samtidigt som en ny förbindelse inleds. När Dagmars tabun faller avslöjas också en dramatisk familjehemlighet.

Min åsikt:
En berörande historia om hur en dotter tvingas bli mamma åt sin egen mamma som fått diganosen Alzheimer.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar