Vintereld av Anders de la Motte

Nummer: 10144
Titel: Vintereld
Författare: Anders de la Motte
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15119-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hon hade alltid älskat sjön.

Om boken:
Lucianatten 1987 utbryter en våldsam brand i en skånsk stugby. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner.Trettio år senare får Laura Aulin ärva den nedgångna stugbyn av sin faster. För första gången sedan branden återvänder hon nu till trakten. Hennes närvaro rör upp känslorna, och när flera bränder anläggs blir stämningen än mer fientlig. Samtidigt börjar Laura ana att fastern kommit något på spåren före sin död, och hon tvingas ifrågasätta allt hon minns om den tragiska lucianatten. Om vinterelden som gav ärr som aldrig bleknat.

Vintereld är tredje fristående boken i Årstidskvartetten.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Slutet på sommaren (del 1) & Höstdöd (del 2).

Min åsikt:
Spännande, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar