Lång väg till rättvisa av David Baldacci

Nummer: 10179
Titel: Lång väg till rättvisa
Originalets titel: Long Road to Mercy
Författare: David Baldacci
Översättare: John-Henri Holmberg
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2016/2019
ISBN: 978-91-78351-45-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken.

Bokens första mening:
Ole, dole, doff.

Om boken:
Ole, dole, doff …

Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne – kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen.

Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra det dramatiska landskapet. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Atlee Pine tvingas till ett ödesdigert beslut.

Lång väg till rättvisa är första delen i serien om Atlee Pine.

Min åsikt:
Spännande, stark & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar