Nattfjärilen av Katja Kettu

Nummer: 10232
Titel: Nattfjärilen
Originalets titel: Yöperhonen
Författare: Katja Kettu
Översättare: Janina Orlov
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2015/2018
ISBN: 978-91-0-016727-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag är den vite gudens dotter och mig får ni inte fast.

Om boken:
Finland, 1937. Femtonåriga Irga, gravid och med stympad tunga, flyr på skidor över gränsen mot Sovjet och hoppet om ett nytt liv. Istället blir hon tagen för spion och hamnar i arbetsläger, där fångarna svälts ihjäl eller avrättas.Åttio år senare hittas etnologen Henrik livlös i en byskola i Ryssland. Hans finska dotter Verna har kommit för att återförenas med sin pappa, men dyker upp för sent. I den lilla byn finns en gammal kvinna som bär på sina egna hemligheter, och snart vecklas också Vernas familjehistoria ut.

Min åsikt:
Stark, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar