Min sårbara kropp av Helena Österlund

Nummer: 10231
Titel: Min sårbara kropp
Författare: Helena Österlund
Förlag: Nirstedt
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-9850-541-2
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Nirstedt/litteratur.

Bokens första mening:
Granarna är utåtriktade och ödsliga.

Om boken:
Jag trodde att jag skulle leva mitt resterande liv tillsammans med Zac. Jag trodde att vår kärlek var den största jag någonsin skulle få vara med om. Det tror jag fortfarande. Jag kan inte sluta tro det. Jag har inte träffat honom på mer än ett år nu. När jag var barn åt jag blommor som såg ut som hjärtan för att det skulle få pojken jag var kär i att bli kär i mig. Jag visste inte att de blommorna hette löjtnantshjärtan då. Nu vet jag att Zac är i en kärleksrelation med någon som inte är jag. Och jag måste stå ut med att det är så lekandet går till.

Efter en havererad kärleksrelation går Helena in i en svår kris. Hon rör sig i staden, på gröna tunnelbanelinjen, linje 17, träffar läkare, får medicin. En tid bor hon i Krylbo, hon är inlagd på sjukhus. Helene Billgrens konst skänker ett slags hopp, liksom de sexsajter på nätet där hon kan utforska sina gränser. Men när gränserna också överträds djupnar krisen.

Helena Österlunds roman sällar sig till en tradition av förbehållslös självbiografisk bekännelse – men i sin hänsynslöshet mot sig själv går hon möjligen längre än någon annan.

Rör vid mitt skinn nu. Gör det inte på fel sätt igen. Håll om mina fötter. Det här är fruktansvärt. Du vill ju ändå inte ha mig.

Min åsikt:
Briljant & genuin med sprakande språk!

Vald till månadens bok i februari 2019.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar