Välkommen till Miami, doktor Leal av René Vázquez Días

Nummer: 751
Titel: Välkommen till Miami, doktor Leal
Författare: René Vázquez Días
Förlag: Ordfront
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-9037-408-1
Betyg: 2 av 5


Om boken:

En olycka kommer sällan ensam, sägs det. För doktor Otto Leal är det en smärtsam sanning. Hans fru har just lämnat honom och tagit barnen med sig, och nu är han på väg till Miami där hans lillebror ska begravas.
Men det ska snart bli värre. Leal stoppas i passkontrollen och tas till ett kalt förhörsrum, utan förklaringar och utan att få kontakta en advokat. Han frågas ut av två män från en okänd myndighet, män som tycks veta allt om honom – hans privatliv hemma i Uppsala, hans resor till födelselandet Kuba, hans yrkesliv och hans karriär.
När Leal slutligen släpps kan han inte bli fri från misstanken att han ändå är övervakad. Han tycker sig märka att någon avlyssnar hans telefon och har sökt igenom hans saker. Dessutom verkar det vara något mystiskt med hans brors död, något som alla försöker dölja. Eller är han bara paranoid? Kanske är det som alla säger till honom – han har varit borta för länge för att förstå vad det är som händer i Miami.
Otto Leal kommer snart bli tvungen att göra några svåra val.

Min åsikt:
Tyvärr tyckte jag att boken var rätt svår och krånglig, men historien i sig var spännande.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar