Gå i kras – lev med bipolär sjukdom av Veronica Schelander

Nummer: 753
Titel: Gå i kras – leva med bipolär sjukdom
Författare: Veronica Schelander
Förlag: Libris
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-7387-018-4
Betyg: 3 av 5


Om boken:

”Tänk dig en mardröm där människor flyter in i varandra, där det finns dolda budskap i allt som sker, där man lever under ständigt hot, ångest, skuld och undertryckt vrede. Ungefär så upplevs en psykos. Jag tappade plötsligt greppet. Fullständigt.”

Veronica Schelander läser på universitetet och är med i en intensiv kristen församlingsgemenskap när hennes pojkvän gör slut och hon går in i en svår psykos.
Är det slutet på ett bra liv? Veronica kastas mellan hopp och förtvivlan medan hon söker efter hjälp hos läkare, terapeuter och mediciner. Efter den första förvirringen kommer perioder av mani som i sin tur gång på gång följs av depressioner. Bakom varje hörn lurar sjukdomen. Till slut får hon diagnosen ”bipolär, affektiv sjukdom”. Går det att hitta tillbaka till något som är normalt? Var finns Gud i allt detta? Är det hennes tro som har gjort henne sjuk, och hur ska hon i så fall kunna bli frisk?
Veronica Schelander berättar om år av tårar och nattsvart sorg och om hur hon har hittat sin tro på livet och framtiden igen.

Min åsikt:
En sann historia om hur det är att leva med en bipolär sjukdom och om kampen att leva ett ”normalt” liv.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar