Månsystrar av Brunonia Barry

Nummer: 754
Titel: Månsystrar
Författare: Brunonia Barry
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2006/2009
ISBN: 978-91-37-13345-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

”Jag heter Towner Whitney. Nej, det är inte helt sant. Mitt riktiga förnamn är Sophya. Tro aldrig på mig. Jag ljuger jämt.”

Towner Whitney är namnet på den opålitliga berättaren i Månsystrar. Hon härstammar från en lång rad kvinnor i den lilla kuststaden Salem i New England som begåvats med förmågan att spå i spetsmönster. En förmåga som hon har ärvt, men som för henne mest har varit en förbannelse. Plötsligt en dag får hon veta att hennes älskade styvmormor Eva är spårlöst försvunnen. För första gången på femton år återvänder hon till sin hemstad för att reda ut vad som hänt. Det blir snart tydligt att det finns spöken ur Towners eget förflutna som behöver komma fram i ljuset, inte minst sanningen om hennes tvillingsysters tragiska död…

Min åsikt:
En bra, intressant och fängslande historia.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar