De hungriga åren av William Leith

Nummer: 756
Titel: De hungriga åren
Författare: William Leith
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2005/2008
ISBN: 978-91-0-012005-4
Betyg: 2 av 5


Om boken:

De hungriga åren är en självbiografisk historia skriven av en man som i hela sitt liv haft problem med olika typer av missbruk och förföljs av oro och rastlöshet. Detta har bland annat yttrat sig i en rad uppbrott från olika relationer. Han är samtidigt en driven och framgångsrik journalist och berättelsen börjar när han bestämmer sig för att göra ett grävande reportage kring den omstridda Atkinsdieten. William Leith reser till New York och hinner precis intervjua doktor Atkins innan denne dör.
Tidigt kommer läsaren nära författaren som på ett distanserat och sakligt sätt betraktar sig själv utifrån. Vi får följa honom när han successivt inser att hans intresse för Atkins möjligen har ett visst samband med hans egen situation.
En mycket begränsad förmåga att stå emot frestelser leder till att han gång efter annan trillar tillbaka i olyckliga tröstätningsperioder. Efter varje därpå följande bantningsförsök går han upp i vikt och hamnar i ett nytt oönskat rekordläge. Tills han prövar Atkinsmetoden…

Min åsikt:
Intressant ämne men rörigt innehåll.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar