Det vackra mysteriet av Louise Penny

Nummer: 10362
Titel: Det vackra mysteriet
Originalets titel: The Beautiful Mystery
Författare: Louise Penny
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2012/2019
ISBN: 978-91-7781-606-5
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista.

Bokens första mening:
I början av artonhundratalet insåg katolska kyrkan att den hade ett problem.

Om boken:
Inga utomstående ges någonsin tillträde till klostret Saint-Gilbert-entre-les-loups, djupt inbäddat i den vilda naturen utanför Québec, där ett tjugotal munkar lever i frid och bön. De odlar grönsaker, föder upp kycklingar och producerar choklad – och de sjunger.
Ironiskt nog för ett sällskap som har avgett tysthetslöfte har munkarna blivit världsberömda för sina underbara röster, så effektfulla när de höjs i uråldriga mässor att de blivit kända som »det vackra mysteriet«.
Men när den beundrade körledaren en dag hittas mördad öppnas låset på klostrets massiva träport för kriminalkom- missarie Armand Gamache och Jean-Guy Beauvoir från Québec-polisen. Där upptäcker de dissonans i den skenbara harmonin. En av bröderna har, mitt i tillvaron av bön och kontemplation, haft mord i tankarna.

Det vackra mysteriet är åttonde boken om kommissarie Gamache.

Min åsikt:
Stark, spännande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar