Ingen vill vara med Elin av Elin Bisander & Karin Severed Gerlach

Nummer: 10367
Titel: Ingen vill vara med Elin
Författare: Elin Bisander
Illustratör: Karin Severed Gerlach
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7885-021-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag.

Bokens första mening:
Det är måndag morgon och dags att gå till skolan.

Om boken:
Det är måndag morgon och dags att gå till skolan. Elin har en stor, ond klump i magen. För i skolan är hon ensam. Ingen vill vara med henne. Fast hon försöker. Varken mamma eller de andra vuxna vet eller förstår hur det är och Elin skäms.
På kvällen efter skolan händer något som kan liknas vid ett mirakel. Lilla Elin dyker upp och nästa dag är allt förändrat. Elin vågar till och med säga ifrån när Max Wallgren retas. Alla tycker att hon är modig och Elin växer både i sina egna och andras ögon.

Bokens handling utspelar sig i författarens uppväxtort Bromma, Norra Ängby och handlar om henne själv. Den är skriven med en förhoppning om att kunna inspirera barn utsatta för mobbning att sätta ned foten och prata med någon om vad de går igenom.

Boken Ingen vill vara med Elin är såväl en bok att läsa hemma, som en bok att använda som diskussionsunderlag i lågstadiet.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Stark, gripande & skickligt illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar