Missne & Robin av Inger Edelfeldt

Nummer: 10454
Titel: Missne & Robin
Författare: Inger Edelfeldt
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1980/2018
ISBN: 978-91-7781-185-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Torun satt i gräset bakom augustibusken och tänkte på hur saker och ting förändrades.

Om boken:
Torun har åkt med sina föräldrar till torpet, som de brukar göra på sommaren.Men i år har hon ingen kompis att leka med.Fast det gör inget, hon skulle ändå valt att vara ensam. Torun är tolv och har tröttnat på allt barnsligt. Det är hög tid att förvandlas, känner hon. En kväll byter hon namn och smyger sig ut i skogen som omger det gamla soldattorpet.
I skogen möter hon vilseförare, andar och hungrare. Kanske också vänner. Den androgyne Missne till exempel, som hon snabbt fäster sig vid. Tillsammans med Missne ger hon sig djupt in i skogen, för att väcka någon som sovit mycket länge. Ett äventyr där Torun måste uppamma både mod och list; och Missne är inte heller en riskfri kompanjon.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Magisk, fängslande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar