Selma och pappa av Katja Tydén

Nummer: 10409
Titel: Selma och pappa
Författare: Katja Tydén
Illustratör: Ingrid Flygare
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-32-20064-9
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
”Hej då, pappa!”

Om boken:
Det finns bra dagar när pappa är som vanligt, eller till och med ännu bättre! När han kan hämta Selma och lillebror från skolan tidigt, och aldrig har bråttom eller är stressad. Men pappa är väldigt sjuk. Han har cancer och tar starka mediciner som gör att han blir så trött att han inte orkar jobba, knappt orkar vara pappa. Mamma har dessutom förvandlats till en drakmamma. Hon är arg jätteofta – och då blir ju Selma också arg! Tur att Selma tycker så mycket om att vara i skolan. Där finns Fia, hennes allra bästa kompis.

I en alldeles vanlig småbarnsfamilj förändras livet när pappan blir svårt sjuk. Men livet och vardagen fortsätter, inte minst för Selma. För i hennes sjuåriga liv finns det så mycket annat som pågår och som är viktigt skolan, bästa vännen och något så enkelt som längtan efter en lekstuga.

Selma och pappa är första boken i en serien Selma.

Ålder 6-9 år

Min åsikt:
Fin, stark & väldigt gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Selma och pappa av Katja Tydén“

  1. […] Tora och Kitty är den fristående fortsättningen på Selma och pappa, i vilken vardagen för familjen förändrades när pappan blev svårt sjuk. Men i Selmas sjuåriga […]

Lämna ett svar