Går genom vatten, går genom eld av Christian Unge

Nummer: 10460
Titel: Går genom vatten, går genom eld
Författare: Christian Unge
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-1-308054-3
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Norstedts.

Bokens första mening:
Monica Carlsson drog långsamt till sig skålen och plockade upp en djungelvrål.

Om boken:
Tekla är akutläkare på Nobelsjukhuset i Stockholm, en blivande stjärna i sitt yrke, stresstålig och handlar våghalsigt i de mest utsatta situationerna på akuten. Samtidigt bär hon på flera hemligheter. Uppväxten i en missbrukande miljö, sina egna ”bomber” – och så har hon en förmåga som är hennes främsta tillgång och största svaghet: hon kan inte glömma något.

Men den som minns allt blir också lätt farlig för andra personer.

En stor explosionsbrand i ett höghus orsakar katastroflarm i Stockholm. Mycket tyder på att det är en terroristattack med många dödsoffer. Tekla är en av de första på platsen och räddar bland annat livet på en svårt brännskadad man. Vem är han? En av terroristerna? Ett oskyldigt offer? Eller kan han vara någon som står Tekla mycket nära, någon som hon skulle offra sitt liv för?

Branden orsakar en dominoeffekt och berör snart både sjukhusledningen, polisen och kriminella nätverk. Inte minst det som leds av patriarken Victor Umarov som ser sitt familjeimperium hotas av de krafter som satts i gungning.

Går genom vatten, går genom eld är första boken om Tekla Berg.

Min åsikt:
Spännande, rapp & lysande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar