Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl

Nummer: 10466
Titel: Och bergen skall rämna
Författare: Erika Olofsson Liljedahl
Förlag: Historiska media
Utgivningsår: 2019
ISBN: 978-91-7545-596-9
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från Historiska media!

Bokens första mening:
Att anlända till dalgången är att andas ut, att få stanna är en lättnad.

Om boken:
Tornehamn, sommaren 1901. I det karga norrländska rallarsamhället bor prästfrun Hedvig med sin make. Mellan fjällen, där renarna betar och samerna lever, ska järnvägen ta plats. Livet i norr har inte blivit som Hedvig hoppats. Den lilla kammaren i prästgården ekar tom och dagarna är händelselösa. Enda ljusningen är att hennes yngre bror David har fått arbete vid banan. Men syskonens återseende blir långt ifrån enkelt.
I hopp om att mota bort besvikelsen åtar sig Hedvig att undervisa en grupp samiska barn, ett av dem är Marets dotter, Sára. Mötet med flickan, som till en början känns trösterikt, river upp sår i Hedvig och hon får allt svårare att hantera situationen. I Davids barack pågår samtidigt ett maktspel som tvingar honom att välja sida.

Min åsikt:
Fantastisk, gripande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar