Oslagbara Izzy av Terri Libenson

Nummer: 10562
Titel: Oslagbara Izzy
Originalets titel: Positively Izzy
Författare: Terri Libenson
Översättare: Elin Nilsson
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2018/2019
ISBN: 978-91-501-2015-8
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag gillar inte stämplar eller etiketter.

Om boken:
I Oslagbara Izzy, den fristående uppföljaren till Osynliga Emmie, får vi återigen stifta bekantskap med Emmies smarta bästis Brianna. Vi får också lära känna en helt ny karaktär, Izzy. Izzy är DRÖMMAREN. Hon älskar att stå på scen och att hitta på fantastiska historier. Men hon har svårare att fokusera på skolarbetet.

Brianna är HJÄRNAN. I skolan går allt som på räls, men hon önskar att någon kunde se förbi hennes betyg och upptäcka något annat hos henne. På skolans talangshow ska bägge tjejerna uppträda med var sitt nummer. Och det visar sig få konsekvenser ingen av dem hade kunnat ana. Det överraskande och välkomponerade slutet sätter hela berättelsen i ett nytt perspektiv och får läsaren att bläddra tillbaka för att se vilka ledtrådar de missade.

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Fantastisk, rolig & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar